Relația dintre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu: Violuri, tortură și un avort impus

Relația de coșmar dintre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu a ajuns să fie dezbătută de presa italiană: amănunte șocante, imaginea unei adolescente în anii comunismului și închisoarea ”de aur” pe care i-a oferit-o fiul dictatorului.

S-a mai scris despre Nadia, despre performanțele sale, despre prima notă de zece și despre fetița care a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec.

Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de ”Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu

A devenit cea mai populară gimnastă, a ajuns în ochii presei, dar a atras și speculațiile, zvonurile și dezlegarea unor mistere ce se voiau păstrate de familia Ceaușescu, în epoca dictaturii. Deși ”Zeiţa de la Montreal” a fost întrebată și de reporterii televiziunii americane NBC despre episoadele mai puțin frumoase, Nadia a refuzat să răspundă întrebărilor.

Poveste şocantă despre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu în presa italiană. „Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri intercalate cu torturi“

Adevărul, noiembrie 2020

Un ultim articol publicat în presa italiană, în calciomercato.com, spune următoarele:

”Povestea Nadiei Comăneci, vedeta olimpică prizonieră a călăului Nicu şi a unui viol de stat”. Jurnaliștii italieni au o variantă proprie despre viața Nadiei: ea ar fi fost prizoniera familiei Ceauşescu timp de mai bine de patru ani, iar Nicu Ceauşescu ar fi violat-o în repetate rânduri.   

Un 10 perfect la doar 14 ani

Și, ca să nu fie doar violul subiectul articolului, autorul face referire și la performanțele gimnastei din anii `70:

Unul dintre cele mai senzaţionale episoade în acest sens ne duce înapoi cu mulţi ani, până la 1976, când, la Jocurile Olimpice de la Montreal, s-a aprins steaua Nadiei Comăneci, o vrăbiuţă de paisprezece ani care a câştigat aurul la gimnastică cu un număr de  «10 perfect». Şi-a terminat spectacolul sărind pe covor fără urmă de sudoare pe frunte şi fără respiraţie. Pentru întreaga lume a fost un miracol sportiv.

Nu se insistă pe imaginea gimnastei Nadia, ci pe viața din spatele antrenamentelor, medaliilor, pe viața alături de Nicu, fiul fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. Faima sa proastă a ajuns până în Italia, iar imaginea sa este cea a unui „prinţişor” răsfăţat de părinţi, care însă l-au scăpat complet de sub control.

Trabucuri stinse pe carnea Nadiei

Nadia Comăneci, micuţa prinţesă a unei naţiuni aproape invizibile lumii înainte de sosirea ei, nu a putut scăpa de întâlnirea cu cel ce pretindea şi a obţinut dreptul de  «jus prime noctis» cu toate fiicele ierarhilor regimului. Patru ani de captivitate autentică de aur în Palatul Puterii din care Elena, mama lui Nicu, nu a lăsat-o niciodată să iasă decât să se antreneze sau să participe la competiţii. Apoi, noaptea târziu,  «iubitul ei oficial», care de fapt era călăul ei, sosea în general beat.  

Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri intercalate cu torturi de tot felul şi trabucuri stinse pe carnea Nadiei. Chiar şi un avort impus, ca un corolar pentru acel iad. Toate acestea până la Jocurile Olimpice de la Moscova, unde Comăneci a fost  «jefuită» de medalii de către un juriu corupt care i-a favorizat pe sportivii sovietici într-un mod ruşinos.

A trecut graniţa ca un refugiat

Tocmai atunci tânăra campioană al României a decis să fugă. A trecut graniţa ca un refugiat. A ajuns la Viena şi de acolo a zburat în Statele Unite, unde a devenit cetăţeană americană şi este soţia lui Burt Conner, un atlet care a fost îndrăgostit de ea încă din zilele Montrealului. Împreună conduc o sală de sport.

De cele mai multe ori, un zvon pornește de la un adevăr. Sau de la o jumătate de adevăr. Nadia Comăneci a evitat de-a lungul timpului să vorbească despre acest subiect, doar că presa italiană insistă să facă lumină și să expună amănuntele umbrite cu atenție de România comunistă.

Citește și: Iubita lui Ceaușescu: ”Nu am avut o viață ușoară”

Foto

#News