Profil de candidat – Ionuț Stroe, pentru Camera Deputaților, din partea PNL

Mens sana in corpore sano, dar cu condiția să ai și unde face sport, câtă vreme infrastructura sportivă este deficitară, iar sportul de masă aproape că lipsește.

Majoritatea membrilor din cabinetul Orban sunt candidați pentru un (nou) mandat de demnitari. Astăzi, Hashtag News vi-l prezintă, cu bune și cu mai puțin bune, pe ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Acesta candidează, din partea PNL Dolj, pentru un al patrulea mandat (consecutiv) de deputat.

Stroe, mulțumit de realizările unui an de ministru

Deputatul Ionuț Stroe a fost numit în funcția de ministrul al Tineretului și Sportului în octombrie 2019, după căderea Guvernului Dăncilă.
Printre realizările lui Stroe, în acest an de mandat se află „desfășurarea EURO 2020, achitarea datoriilor istorice la premierile sportivilor (peste 25 de milioane de lei restante achitate la zi), obținerea de fonduri europene pentru investiții în Sport și Tineret și rescrierea organigramei MTS, demararea unui program amplu de refacere a centrelor de agrement pentru Tineret, investirea în sportul de masă prin acordarea voucherelor pentru copiii și juniorii înscriși pentru prima dată la un club sportiv, demararea programului Generația 28, pentru finanțarea activităților privind instruirea, pregătirea sportivă și realizarea de competiții sportive ale copiilor și juniorilor mici, precum și ale persoanelor cu nevoi speciale, demararea Programului de Excelență în Sport, prin care se va susține financiar organizarea de competiții internaționale în România, înființarea Consiliului Național Pentru Tineret, lansarea proiectelor pentru tinerii NEETs (care nu sunt încadrați în nicio formă de educație sau muncă), și, nu în ultimul rând, gestionarea crizei COVID-19”, potrivit raportului făcut de ministru, la un an de la preluarea funcției.

Stroe și momentul amuzant de la TV

La începutul pandemiei, cu toate activitățile sportive anulate, ministrul Stroe a fost invitat la PRO X să comenteze subiectele momentului din sport. O clipă de neatenție și o mișcare bruscă l-a prins pe Stroe într-o ipostază amuzantă. Acesta a scăpat camera web, iar pentru câteva secunde s-a văzut că Stroe purta îmbrăcăminte office doar pe jumătate, având camașă, dar nu purta pantaloni, ci avea doar boxeri. Stroe s-a repliat rapid, a zâmbit și și-a continuat intervenția.

Acesta nu s-a lăsat afectat de reacția internauților și a făcut o postare amuzantă, în care și-a și prezentat „out-fit-ul de weekend”, după acest moment prea intim pentru pudici români.

„Duminică dimineață, acasă, ținutele sunt mai „sportive”, chiar și atunci când dau interviuri #nofilter

(n-am o problemă că am devenit viral și știu că toți care vor sări să critice poartă pantaloni de ski și pantofi acasă)”, a scris Ionuț Stroe pe pagina sa de socializare.

Ionuț Stroe, candidat PNL: „Voi schimba administrația eșuată din Craiova“

Gazeta de Sud, dec 2019

VIDEO Pastila de râs: Ministrul Sporturilor, Ionuț Stroe, a scăpat camera în timp ce comenta de acasă evenimentele sportive la un post TV / Era îmbracat în camașă și boxeri

G4Media, mai 2020

Ce avere are ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, conform declaraţiei din 2 decembrie 2019

DigiSport, dec 2019

Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, s-a autoizolat dupa ce Adrian Oros a aflat ca are COVID-19. „Am participat la cateva activitati politice impreuna”

Ziare.com, nov 2020

Ministrul Ionuț Stroe: Noile norme aduc egalitate în sportul românesc

Agerpres, sept 2020

„Olimpic”, un bazin rămas dorință

Viața liberă, aug 2020

Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimați la cluburile sportive. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: „Importanța acestui voucher stă în primul rând în creșterea bazei de selecției pentru viitorii sportivi de performanță”

B1, sept 2020

Ministru, în izolare

Campania electorală în vremuri pandemice este tot ce nu-și doresc oamenii politici, candidații la diverse funcții. Stroe a fost nevoit să se autoizoleze, după ce un ministrul Agriculturii, Adrian Oros a fost confirmat pozitiv Covid, iar cei doi au participat la o serie de întâlniri publice. Astfel, cel mai probabil, Stroe se va vota la urna mobilă.

Cine este Ionuț Stroe

Ionuț Stroe (41 de ani) este membru al PNL din anul 2001, el fiind ales deputat în circumscripția electorală nr.17 din Dolj (validat pe 21 decembrie 2016). Între anii 2004 și 2008 el a fost ales Consilier Municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova. A fost Președinte PNL Craiova, iar între anii 2015-2016 a fost Purtător de cuvânt al partidului pe care îl reprezintă.

Legătura acestuia cu sportul a început în 2005, când a fost angajat ca Director la Direcția Județeană pentru Tineret Dolj. În 2007 a devenit Directorul Direcției de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret din cadrul Autorității Naționale pentru Tineret.

A fost ales prima dată ca deputat în 2008, reprezentând județul Dolj. A făcut parte din Comisia pentru Educație, Știință, Tineret și Sport până în anul 2011. După acest episod, a devenit membru al Comisiei de Politică Externă.

A fost ales deputat în aceeași circumscripție electorală și în 2012 și 2016. În prezent, este membru în Comisia pentru Drepturile Omului, culte și problemele minorităților naționale (din februarie 2017).

Comisii permanente din care face parte sunt: Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (din mai 2018); Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale (feb. 2017 – mai 2018); Comisia pentru muncă şi protecţie socială (până în feb. 2017).

Motto-ul după care se ghidează și vrea să fie recunoscut este: „I hope people remember me as a good and decent man. And if they do, then that’s success”.

Citește și: Profil de candidat – Nelu Tătaru, pentru Camera Deputaților, din partea PNL

#News