Unii hotelieri din Bulgaria nu vor mai oferi servicii all inclusive începând de anul viitor

Unii hotelieri nu vor mai oferi pachete all-inclusive din cauza creșterii prețurilor alimentelor

All inclusive
All inclusive sursa foto pixabay

Unii hotelieri din Bulgaria nu vor mai oferi pachete all-inclusive din 2024 din cauza creșterii prețurilor alimentelor, potrivit Asociației Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna. Unii experți din industrie cred că, pentru a fi competitivi pe piața turistică, hotelierii trebuie să ofere all inclusive, scrie Novinite, potrivit ziare.com.

Potrivit directorului Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive.

„În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu exista un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului. All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov.

“Ne aflăm într-o luptă competitivă acerbă în turism. Cine este mai bun și cine știe cum să o facă, câștigă vizitatorii. Concurența constă în faptul că raportul preț-calitate trebuie să fie foarte bun, iar publicitatea trebuie să meargă pe bază de cuvânt. Vizitatorii recomandă locul rudelor și prietenilor lor”, a explicat Draganov.

Serviciul all-inclusive este în continuă creștere de preț, iar această situație duce la creșterea prețurilor pentru vacanțele la mare. De aceea, hotelierii oferă acum doar micul dejun sau micul dejun și cina. “Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 – 900 de leva pe cameră cu un pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi, vrem să le oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă într-o excursie, preferă să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev. “Cred că renunțarea la această formă nu este poate potrivită în acest moment, pentru că sezoanele sunt deja dificile. Poate că va fi o ieșire din țară dacă se va schimba forma de serviciu”, a declarat hotelierul Stella Deyanova. Vacanța de vara viitoare va costa cu aproximativ 5-10% mai mult din cauza creșterii prețurilor alimentelor. Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit o mină în apropiere de Sulina