Bărbat arestat preventiv pentru că ar fi fost proxenetul soției sale

El iși ducea soția la clienți și lua banii

Arest
Arest sursa foto pixabay

Un bărbat din Constanța a ajuns după gratii, după ce și-ar fi încurajat soția să se prostitueze. El posta anunțurile pe diverse site-uri și o însoțea la clienți, fiind și cel care gestiona câștigurile femeii, potrivit digi24.ro.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost arestat preventiv pentru proxenetism în formă continuată.

„Afacerea” de familie începuse în octombrie 2021. În următorii doi ani el „a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către soția sa”, spun procurorii. Altfel spus, el s-ar fi ocupat de tot ce însemna „promovare”: posta anunțurile cu serviciile sexuale oferite de femeie pe diverse site-uri și făcea și plățile pentru promovarea acestora. Potrivit procurorilor, tot el era și cel care o însoțea pe femeie spre clienții programați, dar și cel care gestiona banii câștigați din prostituție de soția lui.

Afacerea lor a funcționat până ce pe fir au intrat polițiștii, care au deschis pe numele bărbatului dosar penal pentru prostituție în formă continuată.

„La data de 18.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.10.2023 şi până la data de 16.11.2023 inclusiv, a inculpatului T.D.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, în formă continuată, prev. de art. 213 alin. 1 din C. Pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. Pen. (…) La data de 18.10.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție, mai transmit procurorii. Când trece România la ora de iarnă în 2023