Polițist din Giurgiu, anchetat penal pentru purtare abuzivă față de o fată dintr-un centru de tip familial

Omul legii o agresează verbal, potrivit unei înregistrări făcute publice

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un polițist din Giurgiu este cercetat penal pentru purtare abuzivă, după ce în spațiul public a apărut o filmare în care acesta agresează verbal o fată dintr-un centru de tip familial, potrivit ziare.com. În imaginile publicate de fostul subsecretar de stat din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Vişinel Bălan se vede cum poliţistul agresează fizic o femeie, spunând: ”Fir-aţi ale dracu de nesimţite! Nu mai face aşa la mine! Nu pui tu mâna pe mine! Băi, nu pui mâna tu pe mine! Uită-te la mine”, îi spune bărbatul care poartă uniforma de poliţist şi care este însoţit şi de o femeie poliţistă.

Incidentul s-ar fi produs în luna aprilie, dar conducerea IPJ Giurgiu ar fi aflat de acesta acum, după apariția imaginilor.

Potrivit IPJ Giurgiu, având în vedere imaginile apărute în spațiul public, cu privire la faptul că, un polițist agresează fizic o tânără din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu și adresează injurii și expresii jignitoare, Compartimentul Presă și Relații Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, a transmis ca pe data de 6 octombrie, la ora 07.00, conducerea inspectoratului a luat la cunoștință cu privire la apariția în spațiul public a unei filmări în care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu agresează o persoană.” În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs la data de 14 aprilie a.c., cu ocazia unei intervenții intr-un centru de tip familial aparținând D.G.A.S.P.C, ocazie cu care au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991(tulburarea ordinii și liniștii publice prin producerea de zgomote).În continuare, conducerea inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și a dispus cercetarea disciplinară a polițistului”, a comunicat IPJ Giurgiu. Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit o mină în apropiere de Sulina