Elevii din Miercurea-Ciuc, încurajați să meargă pe jos la școală

Acest lucru va fi posibil prin intermediul programului Pedibus.

Elevii din MIercurea-Ciuc sunt încurajaţi să meargă pe jos la şcoală, pentru reducerea aglomeraţiei, dar şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos. Acest lucru va fi realizat prin intermediul programului Pedibus, care va fi lansat la Miercurea-Ciuc, la începutul lunii noiembrie, au anunţat reprezentanţii municipalităţii, potrivit g4media.ro.

Potrivit viceprimarului Sogor Eniko,programul a reprezentat o prioritate, după ce s-a observat că tot mai mulți părinţi își duc copiii la şcoală cu maşina, lucru care îngreunează traficul, dar poate avea şi un impact negativ asupra independenţei şi încrederii de sine a copiilor

 Peste 500 de părinţi din patru unităţi de învăţământ au completat chestionare, arătându-se interesați să participe la program. Începând din data de 2 noiembrie, grupurile de elevi, însoţite de doi voluntari, vor circula în fiecare dimineaţă, în cursul săptămânii, între orele 7 şi 8, pe traseele stabilite. Inițiativa a fost mplementată în municipiul Sfântu Gheorghe, unde elevii se adună dimineața pentru a ajunge, pe jos, împreună, la școală.

În prima săptămână, cei 14 voluntari care îi vor însoţi pe copii vor fi angajaţii Primăriei Miercurea-Ciuc, rolul lor fiind preluarea de diverse asociaţii, sportivi, organizaţii sau alte instituţii ale oraşului.

Programul Pedibus este o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care se dorește motivarea elevilor din oraş să meargă la școală pe jos, deoarece mersul pe jos este cea mai sigură, cea mai sănătoasă și cea mai distractivă metodă de a începe ziua. Copiii care își doresc să participe la acest program sunt așteptați în fiecare dimineață de către voluntari, în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală. Copiii vor fi însoțiți până la școală în fiecare săptămână de către un alt șofer adult de Pedibus ,sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizațîi civile, asociații.. Pedibus-urile vor urma un traseu prestabilit și vor porni în fiecare dimineață din stațiile prestabilite, Copiii vor fi așteptați de către voluntari, fiecare grup urmând să fie însoțit de câte doi adulți până la școală. 

YouTube își modifică designul