Volkswagen va fabrica în Europa doar vehicule electrice, din anul  2033

În următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele fabricate, pentru a se concentra pe modelele de bază.

Marca Volkswagen va produce în Europa doar maşini electrice, începând din 2033, a anunțat directorul general Thomas Schaefer. Acesta s-a angajat să respecte data stabilită în obiectivul său anterior pentru perioada 2033-2035. Producătorul auto vrea să fabrice un vehicul electric entry-level, la un preţ 25.000 de euro sau mai puţin, potrivit digi24.ro.



 Potrivit lui Thomas Schaefer, în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele fabricate, pentru a se concentra pe modelele de bază, pentru creşterea marjei de profit la 8% până în 2025, pentru toate mărcile de volum. Este vorba despre Volkswagen, SEAT, Skoda şi vehicule comerciale

„Fă mai puţin, dar mai bine”, a spus Schaefer, la un eveniment la Berlin. Fabricarea vehiculelor de la diferite mărci în aceeaşi fabrică va conduce la economisire, a spus Thomas Schaefer. El a precizat că există o mulţime de deşeuri în sistem, care pot fi eliminate. Marca VW se va concentra pe un singur model per fabrică la „gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, Va fi folosit acelaşi design de bază pentru diferite modele, lucru care va permite economii la nivel de scară. Potrivit lui Thomas.Schaefer, îmbunătăţirea şi standardizarea chimiei şi formatului bateriilor a fost elementul care a condus la atingerea acestui obiectiv şi la producţia la scară.„Singura companie care se poate extinde pe acest teritoriu în acest moment suntem noi. Accentul este un standard clar pentru toate mărcile şi la scară largă”, a spus directorul general.

Volkswagen este o companie constructoare de autoturisme și SUV-uri din Wolfsburg, Germania

Cuvântul Volkswagen înseamnă „vehicul popular” sau „al poporului”, fiind preconizat de regimul nazist ca automobil pe care să și-l poată cumpăra oricare cetățean german. Compania VW are deviza „Aus Liebe zum Automobil” („Din dragoste pentru automobil”). Compania și în același timp marca VW aparțin azi concernului Grupul Volkswagen (Volkswagen AG), ca mărime al patrulea grup de producători de automobile din lume, după GM, Toyota și Ford.În anul 2010 livrările Volkswagen au urcat cu 13,7 % la 7,14 milioane de automobile și SUV-uri, nivel record în istoria grupului[5]. Compania este al treilea mare producător mondial după Toyota (cu 8,41 milioane de unități) și General Motors (cu 8,39 milioane de unități vândute.

YouTube își modifică designul