YouTube își modifică designul

Utilizatorii vor avea la dispoziție funcții noi.

 Youtube, cel mai mare serviciu de video online, lansează un mod ambiental care include eşantionarea dinamică a culorilor în funcţie de nuanţele predominante din cadrul clipurilor video urmărite. 

Paginile web ale clipurilor video şi cele ale playlist-urilor îşi vor schimba automat fundalul, preluând una dintre culorile clipurilor redate. 

Scopul modificării este acela ca fundalul să distragă cât mai puţin atenţia de la video.Noul mod ambiental va fi folosit atunci când este activat dark mode, care foloseşte acum o nuanţă şi mai închisă, pentru a nu distrage atenţia utilizatorului de la clipul video. YouTube lansează o funcţie pinch-to-zoom pentru video, care  va permite mărirea clipurilor video la fel cum pot fi mărite fotografiile pe telefon. Pentru îmbunătăţirea derulării clipurilor video, care se va putea face mai precis, utilizatorul va putea derula înainte sau înapoi iar YouTube va afişa progresul cadru cu cadru, potrivit ziare.com.

YouTube este un Site Web unde utilizatorii pot încărca și viziona materiale audio-video. YouTube a fost creat în februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim.

Serviciul cu sediul în San Bruno, California, folosește tehnologia Adobe Flash Player (HTML5 din 2012) pentru a expune o gamă largă de clipuri video create chiar de utilizatori, incluzând și fragmente din programe de televiziune sau din filme. YouTube face parte din Web 2.0. În octombrie 2006 Googlea anunțat că a ajuns la o înțelegere să achiziționeze compania pentru 1,65 miliarde $. Afacerea a fost încheiată la 13 noiembrie 2006. Utilizatorii neînregistrați pot vizualiza toate videoclipurile de pe site, iar utilizatorii înregistrați pot în plus încărca („upload”) videoclipuri pe YouTube, pot introduce comentarii și pot da note filmulețelor. Unele videoclipuri sunt disponibile doar pentru utilizatorii de peste 18 ani (videoclipurile cu conținut potențial ofensator). Încărcarea videoclipurilor care conțin defăimări, hărțuiri, publicitate sau materiale care încurajează crima este strict interzisă. Videoclipurile asemănătoare, determinate de titlu și etichete, apar pe ecran în dreapta jos. Încă din al doilea an al YouTube-ului au fost adăugate funcții care să ajute utilizatorii să posteze ‘răspunsuri video’ și să se aboneze la noile videoclipuri ale utilizatorilor preferați.

Cetatea Sarmisegetuza, restaurată prin intermediul PNRR