Spitalul Județean Neamț solicită donații pentru reabilitarea secţiei ATI distrusă într-un incendiu în 2020

Sprijinul financiar poate veni din partea persoanelor fizice sau juridice

Spital
Spital sursa foto pixabay

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) PiatraNeamţ a făcut un apel către populaţie să sprijine financiar reabilitarea secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) care a ars într-un incendiu în noiembrie 2020, potrivit g4media.ro.

„În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii, un ONG dedicat, Fundaţia pentru Copii Alex Zamfir, a luat iniţiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare”

Contribuţia, fie ea mare sau mică, aduce o schimbare pozitivă. Suntem în căutarea oricărei firme sau persoane care poate dona pentru a asigura finalizarea reabilitării secţiei ATI. Este esenţială pentru funcţionarea optimă a spitalului nostru”, este mesajul transmis de SJU Piatra-Neamţ. Conducerea spitalului a anunţat că o parte din sumă a fost adunată iar primele lucrări de reabilitare a secţiei au început.

În momentul de faţă, secţia ATI funcţionează în Spitalul Modular construit în curtea unităţii sanitare de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” din donaţii.

Conducerea SJU a anunţat că, după reabilitarea secţiei ATI din spital, Spitalul Modular va fi destinat pacienţilor oncologici. Acest lucru având în vedere că această secţie este în curs de reabilitare. Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18,30, la SJU Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 pacienţi, două cadre medicale suferind arsuri. Alţi 6 pacienţi, dintr-un salon alăturat celui unde s-a produs incendiul, au fost transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care era unitate suport COVID. Dintre cei 6 pacienţi transferaţi, doar unul singur a supravieţuit. Alertă de ninsori și viscol din partea ANM