Iohannis sugerează o coaliție de guvernare PNL-USR PLUS

Într-o nouă conferință de presă susținută astăzi, după alegerile parlamentare, președintele Klaus Iohannis a declarat că a înțeles mesajul electoratului, înțelegând, de asemenea, și nemulțumirea populației. Mai mult decât atât, acesta a sugerat că noua propunere de guvernare va fi una de centru-stânga, sugerând că se va crea o alianță între PNL și USR PLUS.

„Alegerile s-au terminat şi pot să trag primele concluzii. Daţi-mi voie prima dată să vă mulţiumesc tuturor celor care aţi ieşit din casă, aţi mers la secţia de votare şi aţi votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat in considerare si fiecare vot conteaza. In acelasi timp insa trebuie sa fim foarte sinceri, Participarea la vot a fost redusa. Este foarte clar ca sunt multi romani care fie nu au primit suficiente informatii despre aceste alegeri, fie sunt pur si simpu nemultumiri de mine, de partide, de intreaga clasa politica sau de anumite masuri. Eu vad aceste lucruri si este important ca noi toti politicieni sa le vedem, sa le analiza si sa venim in intampinarea romanilor care nu au mers la vot din diverse motive. Aceste motive trebuie elucidate si sunt foarte hotarat ca in urmatoarea perioada, impreuna cu guvernul care se va forma, sa analizam foarte atent acest lucru”, a declarat Iohannis.

Iohannis recunoaște că PNL va face coaliție de guvernare cu USR PLUS: „Se cristalizează o coaliție de centru-dreapta”

„Peste doar câteva zile voi convoca consultări care se vor regăsi in noul Parlament, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare și va prezenta un proietc d buget pentru 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Barna refuză să vadă realitatea: i se cere demisia

#News