Grindeanu, despre șansele unei coaliții cu AUR

Potrivit liderului social democrat Sorin Grindeanu, o așa-zisă alianță cu AUR este exclusă din cărți sau, în cel mai bun caz pentru cei de la AUR, cu șanse foarte puține. Cu toate că recunoaște că nu-i știe foarte bine pe oamenii lui George Simion, Grindeanu afirmă că PSD nu ar avea cum se alieze cu un partid declarat împotriva normelor europene și care, de-a lungul timpului, nu s-a ferit de la excese.

Pe de altă parte, surse confirmă faptul că, în eventualitatea în care PSD s-ar hotărî, AUR nu ar exclude o alianță cu PSD.

Sorin Grindeanu: „Decizia o vom lua in CPN”

„A fost o surpriza, cred ca nu doar pentru PSD, ca aceasta formatiune a facut pragul electoral de 5%. Nu am avut foarte multe date despre ei. Dar la ce avem acum va putem spune ca sunt sanse foarte putine, spre zero, sa ne aliem cu un astfel de partid, pentru ca excesele pe care le-am vazut si care nu se inscriu pe linia europeana, nu sunt in concordanta cu politica PSD. Dar este o parere personala. Decizia o vom lua in CPN cand vom stabili si propunerea de premier.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citește și: Buzatu: „Populaţia a taxat felul în care Guvernul şi-a exercitat actul de conducere”

#News