Adrian Streinu-Cercel, despre declarațiile sale și cele ale lui Ludovic Orban

Cum în spațiul public au apărut o serie de zvonuri potrivit cărora una ar zice premierul Orban și alta directorul Institutului Matei Balș din Capitală, Adrian Streinu-Cercel a ținut să clarifice toate aceste necongruențe. Astfel, Cercel susține că cele două informări nu sunt menite să se bată cap în cap, ele fiind diferite de fapt.

„Noi vorbim de un proiect, care este un studiu de seroprevalență, care se face în absolut toate țările și care nu are legătură cu testarea care se face în mod uzual la spital, la cadre medicale, la pacienți etc”, a spus Adrian Streinu-Cercel. „Acest studiu de seroprevalență este cel care ne va da nouă, specialiștilor, instrumentul pentru a putea lua în calcul pașii următori din punct de vedere al pregătirii pentru etapele viitoare ale pandemiei. Sunt lucruri total diferite”, a adăugat acesta.

Streinu-Cercel îi dă dreptate lui Ludovic Orban

Astfel, afimația premierului cu privire la numărul de teste ar fi un subiect, în timp ce profesorul de la Matei Balș ne vorbește despre un studiu epidemiologic.

„Dl. premier are dreptate cu privire la numărul de teste, de 200.000-300.000, care reprezintă cu totul altceva, e o nevoie medicală. Noi vorbim aici de un studiu epidemiologic, altă categorie”, a declarat directorul Institutului Matei Balș.

Citește și: Alexandru Rafila – despre cum să nu ajungem în situația Italiei

#News