FOTO Antena 3
FOTO Antena 3

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a postat, joi seara, pe Facebook, un mesaj plin de revoltă cu privire la poluarea din București, care nu ar trebui să existe, mai ales că trafic nu mai e, din cauza pandemiei de coronavirus. Edilul dezvăluie ce nivel de poluare a surprins joi seara.

Firea dezvăluie ce ne omoară mai tare decât coronavirusul

„Poluare extrema in Bucuresti! Trafic nu e, santierele sunt inchise, nu mai e Lasatul Secului cand se ard prin curti diferite deseuri.. deci, ce e? Cine ne omoara mai tare decat coronavirusul?

Mai avem Garda de Mediu? Mai avem ministru al mediului? Si nu, nu, nu inversiunea termica existenta produce poluare!

Din cauza acestui fenomen nu se pot dispersa pulberile in suspensie.

Arde iar vreun CET “putina” pacura, sa scape de ea? Si de noi??

Softul celor 6 aparate de masurare a calitatii aerului, ale Agentiei de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, poate indica exact ce tip de poluare este. Daca se doreste…Daca exista respect fata de cetateni..”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și Firea dă start testării în masă a bucureștenilor pentru depistarea COVID-19

Garda de Mediu a prezentat, joi, principalele surse de poluare din Bucureşti, după ce staţiile de monitorizare au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor admise pentru indicatorul PM 10, în perioada 20 – 22 martie. Aceste cauze sunt activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele în construcții, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice.

Potrivit sursei citate, comisarii Gărzii de Mediu au făcut controale, inclusiv pe timpul nopţii, pentru identificarea surselor de poluare.

Astfel, comisarii au stabilit că, în zona de protecţie a staţiei de monitorizare B1 Lacul Morii, se desfăşoară construcţia Pasajului Suprateran Ciurel şi a unui ansamblu rezidenţial. Pentru neconformităţile constatate, ambii antreprenori generali ai acestor lucrări au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei/fiecare, conform Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător.

#NEWS