Absolvenţii de liceu susţin a doua probă scrisă a Bacalaureatului, în funcție de profil

Probele opționale sunt Matematică sau Istorie

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Absolvenţii de liceu susţin, marţi, a doua probă scrisă a Bacalaureatului, respectiv proba obligatorie a profilului. S-a putut opta pentru Matematică sau Istorie, potrivit g4media.ro,

Peste 134.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune, dar la proba de limba română peste 2.000 de candidaţi au absentat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marţi, se derulează proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: matematică şi istorie). Joi, 4 iulie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării (în funcţie de filieră, profil şi specializare: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, sociologie şi psihologie).

De asemenea, vineri, 5 iulie este programată proba de limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

”Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate)”, a anunţat MInisterul Educaţiei, la începutul probelor scrise.

Luni, la proba de Limba română, rata de participare a fost de 98,3%.

Probele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30. ”Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cu cel mult două ore) candidaţii cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile judeţene, conform Procedurii de asigurare a condiţiilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare”, au explicat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Migranți ascunși într-un Tir, descoperiți la Vama Arad