Furtuna a provocat pagube de amploare în Maramureș

Zeci de copaci au fost doborâți de vânt

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

O furtună puternică a lovit județul Maramureș. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini și aruncați pe șosele, iar mai multe acoperișuri au fost luate de vânt. Chiar și o fațadă de bloc a fost smulsă de vijelie, potrivit digi24.ro.

La Sighetu Marmației, un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost lovit în plin de prelata unui restaurant.

Iar la Văleni, o pădure de brad a fost aproape toată pusă la pământ de vântul puternic. Pompierii au primit zeci de apeluri pentru ajutor. Pompierii din judeţul Maramureş au primit luni aproape 30 de apeluri la 112 fiind solicitaţi să intervină în urma situaţiilor de urgenţă provocate de furtuni. Vântul puternic ar fi doborât la pământ zeci de copaci, 6 acoperişuri fiind luate de vânt în Sighetul Marmației.

„În intervalul 18:20 – 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgenţă 112, care solicitau intervenţia pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară”, transmite ISU Maramureș.

Un bărbat a fost rănit de prelata desprinsă de la o terasa, fiind transportat la spital. „Totodată, în municipiul Sighetu Marmației 6 acoperişuri au fost luate de vânt. Tot acolo, o prelată de la o terasă a fost ruptă, lovind în cădere un bărbat. La sosirea echipajului medical la faţa locului, victima era conştientă, cooperantă, cu leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare, de către o ambulanţă SMURD”, a mai transmis ISU Maramureș. Meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii pentru sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei și local în Maramureș.

Anchetă la centrul de examinare din Gorj