Primul caz de acest fel

Se pare că cercetătorii s-au înșelat! Cu toate că inițial anunțaseră că odată vindecat de Coronavirus, nu ai mai avea mari șanse să contactezi virusul din nou, realitatea le-a demonstrat contrariul. Primul caz de recidivă tocmai ce s-a întâmplat de curând. Pacientul ghinionist este o femeie de origine japoneză care, după ce inițial fusese „vindecată”, sau cel puțin așa fusese anunțată de către medici, se pare că acum aceasta prezintă din nou simptomele virusului. Știrea a fost lansată la apă de către cei de la The Guardian.

În cursul zilei de miercuri, femeia care lucrează pe post de ghid turistic în Osaka, a fost diagnosticată din nou ca fiind infectată cu Coronavirus, ieșind pozitiv la teste.

Cazul femeii ce a a avut ghinionul de a se îmbolnăvi din nou este unul în premieră în Japonia.

„Odată infectat, virusul poate rămâne latent şi prezintă simptome minime, apoi poate să apară o acutizare, dacă ajunge în plămâni”, a spus profesorul Philip Tierno de la Universitatea din New York.

Până acum, în Japonia s-au înregistrat 186 de cazuri de infectări cu Coronavirus, în plus față de cele 704 de pe nava de croazieră Diamond Princess. În data de 27 februarie se înregistrau aproximativ 80.000 de cazuri de infectări în toată lumea.

Primul caz confirmat de Coronavirus s-a înregistrat la noi în țară ieri, în județul Gorj.

Citește și: Primul caz de coronavirus, confirmat în România!

#News