20 de apartamente dintr-un bloc din Lugoj, avariate în urma unei explozii puternice

Potrivit primelor informații se pare că a explodat o butelie.

Pompieri
Pompieri

O explozie a avut loc, marți dimineață, într-un bloc din Lugoj, din județul Timiș. Mai multe persoane au fost evacuate, peste 20 apartamente fiind avariate în urma deflagrației. Explozia a avut loc la etajul 3.  Din primele informaţii, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. În continuare se fac acţiuni de căutare-salvare în imobil, a mai precizat ISU Timiş, potrivit digi24.ro.

Din primele informații se pare că a explodat o butelie. 12 persoane care se aflau în apartamente s-au autoevacuat de urgență și au sunat la 112. 

Ele au cerut ajutorul pompierilor, dar și al medicilor, care să intervină. Pompierii au evacuat o persoană, fiind se pare vorba despre un bărbat care a fost preluat de medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță din Timiș. Acesta este evaluat medical în acest moment. Medicii vor decide dacă va rămâne internat la spitalul din Lugoj sau va fi transferat la Timișoara”.

 Bărbatul prezintă arsuri pe 40% din suprafața corpului. 

A fost alertat de urgenţă Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi la faţa locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenţie si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SAJ şi un microbuz de transport persoane din cadrul Detaşamentului 2 Timişoara. Facem precizarea ca explozia nu a fost urmată de incendiu.

„În data de 28.11.2023, la ora 08:30, am fost anunţaţi prin apel SNUAU 112 despre o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vişinilor în municipiul Lugoj”

„A fost alertat de urgenţă Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi la faţa locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenţie si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SAJ şi un microbuz de transport persoane din cadrul Detaşamentului 2 Timişoara. Facem precizarea ca explozia nu a fost urmată de incendiu”, a transmis ISU Timiş. Alertă de ninsori și viscol din partea ANM