Primul caz de coronavirus, confirmat în România! De miercuri seară, România are primul caz confirmat de coronavirus. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

Primul caz de coronavirus, confirmat în România!

Raed Arafat și Victor Costache au susținut o conferință de presă la MAI, în care au confirmat primul caz de coronavirus în România.

”Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că în urma testării persoanelor făcute în județul Gorj, care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz infectat cu COVID-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat ce va ajunge la București, va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție pozitivă. Repet, starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a precizat ministrul Victor Costache.

Citește și Tudorache: COVID-19, folosit de PNL ca pretext să arunce vina pe PSD

„Persoana infectată va fi preluată de la domiciliu, transportată şi internată la Spitalul „Matei Balş”. În casa respectivă, mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă. Toate, la acest moment, conform informaţiilor pe care le avem, au fost testate negativ”, a declarat Raed Arafat.

#NEWS