Tudorache: COVID-19, folosit de PNL ca pretext să arunce vina pe PSD. Primarul Sectorului 1 a vorbit despre noul coronavirus şi modul în care ar putea acesta să afecteze economia României. 

Tudorache: COVID-19, folosit de PNL ca pretext să arunce vina pe PSD

Într-un interviu acordat DC News, Dan Tudorache (PSD), primarul Sectorului 1, a vorbit şi despre subiectul momentului la nivel mondial, coronavirusul din China. Edilul a subliniat faptul că există pericolul unei crize economice, ca urmare a faptului că schimburile comerciale cu China sunt blocate la acest moment. 

Citește și Dan Tudorache și Andreea Marin au adus medicina viitorului în Sectorul 1

„Gândiţi-vă că o mare parte dintre produsele de pe piaţă sunt produse în China. S-a închis legătura comercială cu această ţară. Ce vom face în următoarele luni, pentru că o mare parte din tot ce se produce în lume asta se produce în China. Vom avea o mare problemă din acest punct de vedere. Există chiar pericolul de a intra în criză”, a declarat Dan Tudorache.

Orban și coronavirusul

„Ar fi un pretext foarte bun şi pentru PNL să nu mai majoreze pensiile de la 1 septembrie. Abia aştept să-l aud pe domnul Orban că din cauza coronavirus nu a mai majorat pensiile”, a punctat Bogdan Chirieac.

„O să spună că PSD-ul a adus coronavirusul în România. Întotdeauna, pentru ce e mai rău în România, PSD-ul e de vină. Şi sunt convins că Orban va ieşi şi va spune că PSD este de vină pentru această epidemie”, a răspuns Dan Tudorache.

Telemedicina, inaugurată în Sectorul 1

La Complexul Multifuncțional Caraiman, din cartierul Grivița, Andreea Marin a inaugurat alături de Dan Tudorache, primarul sectorului 1, și Livia Gomes, directoarea centrului, programul pilot ”Telemedicina”, oferit ca serviciu gratuit locuitorilor din sectorul 1.

Pe scurt, centrul de TELEMEDICINA e creat pentru a ajuta pacienții, dar și specialiștii, pentru că oferă șansa de monitorizare a bolnavului sau a pacientului care își dorește prevenția ori detectarea diagnosticului, precum și recuperarea după o intervenție. Monitorizarea pacientului se face 24/24 la distanță, fără a fi nevoie de consultația doctorului.

În această perioadă va purta, atașat de corpul său, echipamentul de monitorizare a parametrilor vitali, acesta incluzând și un telefon cu o aplicație specială ce transmite către Centrul de Telemedicină, în timp real, în fiecare moment, toate informațiile către personalul medical și eventualele semnale de alarmă.

#NEWS