Alegerea președintelui Iohannis în funcția de premier este Florin Cîțu, după cum a declarat Klaus Iohannis cu foarte puțin timp în urmă.

Reamintim cele mai importante declarații ale partidelor politice aflate astăzi la consultările cu președintele Iohannis, partide ce au ajutat alegerea președintelui să devină realitate:

PRO România :

„Ne-am propus să fim echipa cea mai tânără la negocieri, nu ştiu dacă am reuşit”, a spus liderul Pro România, Victor Ponta, la începutul discuției.

ALDE:

„Sunt provocări pentru România şi de aici necesitatea de a găsi o soluţie cât mai rapidă pentru ieşirea din criză”, a declarat Tăriceanu, liderul ALDE.

UDMR:

„Cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, un guvern care e mai mult decât un guvern PNL, un guvern minoritar. (…) Nu susţinem ideea unui guvern tehnocrat şi nu credem că un guvern minoritar monocolor ar rezista prea mult”, a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

PSD:

„Am luat act de dorinţa preşedintelui şi a PNL de a prelungi această criză. Data trecută am venit cu o soluţie concretă de a opri criza politică. Azi ne-am exprimat disponibilitatea de a vota un guvern de specialişti sau un guvern de uniune naţională. (…) Nu vom vota niciun fel de guvern minoritar al PNL. Când vorbești cu președintele te iei după discuții, nu după senzații. Nu am avut discuții despre alegeri anticipate cu președintele României. Dacă s-ar fi luat act de propunerea și majoritatea făcute de PSD și PRO România, nu am mai fi avut criza actuală. Președintele a decis să prelungească criza”, a declarat Marcel Ciolacu.

PNL:

„Așteptăm decizia președintelui. PNL va susține decizia președintelui. Avem convingerea că va lua decizia corectă. Vom acționa în litera și spiritul Constituției, cu siguranță că vom încerca să strângem o majoritate. Dacă se va ajunge la anticipate, va fi rezultatul lucrurilor care se vor petrece în Parlamentul României”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, după consultările de la Cotroceni.”, a declarat Ludovic Orban.

USR:

”USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare, cu miniştri, ca să implementăm politicile pe care Alianţa USR-PLUS le susţine în spaţiul public. Premierul desemnat trebuie să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi. L-am propus pe Dacian Cioloş. Preşedintele a luat act, se va gândi până la finalul zilei. L-am întrebat pe preşedinte pentru planul pentru perioada următoare, nu a oferit o soluţie, a rămas rezervat”, a declarat Barna.

PMP:

„PMP a venit cu o propunere de prim-ministru în persoana lui Cristian Diaconescu. Considerăm că avem dreptul să solicităm această funcţie”, a spus Tomac, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis

Citește și: Cîțu are răspuns la problemele românilor: „PSD îi URĂȘTE!”

#News