Mai țineți minte iernile alea cu munți de zăpadă, în care construiai cazemate și ajungeai acasă cu pantalonii nu uzi, ci bocnă, de trebuia să te pună unul din părinți direct pe calorifer, să te dezghețe ca pe carnea din congelator?

Dacă n-ați prins iernile alea, o să trăiți din povești. Restul, care le-ați prins, o să trăiți din amintiri. Pentru că se pare că, ușor-ușor, zăpada o să cam dispară din zona noastră, cele mai afectate fiind vestul şi sudul României.

Bineînțeles că nu se va întâmpla așa, deodată, dar viitorii 30 de ani ne vor aduce schimbări climatice majore.

”În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade Celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi.” – spune Roxana Bojariu, climatolog ANM.

În plus, se pare ca vara care vine va fi de-a dreptul caniculară, asta după ce iarna 2020 numai a iarnă nu a semănat. Ceva între toamnă târzie, primăvară timpurie, în nici un caz lunile geroase de altă dată. Și acesta e doar începutul. ”Chiar dacă noi am modificat deja clima, această modificare se poate modifica şi mai mult în viitor încă să nu mai putem ţine pasul cu ea.” – completează Roxana Bojariu.

Mai țineți minte persoanele alea care veneau cu argumente proprii și personale despre cum încălzirea globală e doar un mit, creat de agenții secrete ca să ne manipuleze și să ne spele pe creier? Ei, nu știu exact dacă  încălzirea globală chiar e reală, da` se pare că încălzirea României e deja o certitudine.

Citește și: Pupatul icoanelor nu te vindecă de Coronavirus

#News