Prefectura București: Vaccinarea în etapa a doua, începând din 18 ianuarie

În prima fază vor fi puse la dispoziție 8 centre

Prefectura Municipiului București a anunțat, într-un comunicat de presă, că vaccinarea persoanelor incluse în a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid va începe, luni, 18 ianuarie. Aceștia vor avea la dispoziție, într-o primă fază, opt centre cu un total de 23 de puncte de vaccinare, iar programările se vor putea face începând de vineri, 15 ianuarie.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti vă informează că din data de 15 ianuarie debutează etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva virusului Covid 19, începând cu această dată putând fi efectuate programări ale vaccinării, în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login. Procesul de vaccinare va debuta la data de 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu D.S.P. Bucuresti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul Capitalei a unui număr de 8 centre cu 23 puncte de vaccinare, organizate în unităţile medicale.

Prefectura Municipiului Bucureşti

Unde sunt centrele de vaccinare

* Spitalul Clinic Colţea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudeşti, nr.104-122, Bucureşti

* Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, Bucureşti

* Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr Matei Balş – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucureşti

* Institutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Şoseaua Viilor, nr.90, Bucureşti

* Spitalul Obregia – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeşelu, nr.8, Bucureşti

* Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, Bucureşti

* Spitalul Universitar de Urgenţă – 2 centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independenţei, nr.69, Bucureşti.

Totodată, Prefectura a precizat că „pentru perioada următoare, au mai fost stabilite un număr de alte 29 centre de vaccinare, comunitare, în cadrul cărora vor funcţiona un număr de 140 puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operaţionalizate. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare”, se mai arată în comunicat.

în etapa a doua va fi vaccinată populația cu grad ridicat de risc – adulții cu vârsta peste 65 de ani, respectiv persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate, precum și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Totodată va fi vaccinat personalul-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora.

Altfel, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina vineri, iar premierul Florin Cîțu se va vaccina sâmbătă, ambii urmând să facă acest lucru în direct.

Citește și: Premierul vrea criterii clare de decontare a cheltuielilor cu vaccinarea

#News