Captură video Youtube/Inside Edition
Captură video Youtube/Inside Edition

Kane Tanaka a fost cea mai bătrână persoană din lume. Femeia, de două ori supraviețuitoare a cancerului, a decedat în Japonia, la vârsta de 119 ani.

Vestea a fost transmisă prin intermediul unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din această țară, precizează CNN.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 și a murit pe 19 aprilie 2022”, a precizat ministerul japonez.

Femeia a spriaviețuit cancerului și a rezistat războaielor și pandemiilor

Și Guinness World Records a transmis că a aflat cu tristețe de decesul lui Tanaka și a precizat că vestea morții sale a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului de cea mai în vârstă persoană în viață în 2019, mai arată sursa citată.

A devenit cea mai bătrână persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani și 28 de zile. Ea este, de asemenea, a doua cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, au scris cei de la Guinness World Records pe Twitter.

Cea mai bătrână persoană din lume rezolva problemele de matematică

Tanaka își ținea mintea activă rezolvând probleme de matematică. De asemenea, potrivit informațiilor oferite de strănepoata acesteia, bătrâna iubea prăjiturile și sucurile.

S-ar putea să fiu părtinitoare pentru că sunt rudă cu ea, dar cred că a fost uimitoare. Am vrut să împărtășesc asta cu lumea. Vreau ca oamenii să se simtă inspirați de viața ei”, a declarat strănepoata.