Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Cercetătorii de la Cambridge sunt cu un pas mai aproape de a crea pastila anti-îmbătrânire, se precizează într-un raport publicat de BBC.

Oamenii de știință de la Cambidge au reușit să întinerească celulele pielii unei femei de 53 de ani, astfel încât să fie precum cele ale unei persoane de 23 de ani, după cum arată un studiu publicat în revista de știință eLife.

Întinerirea pielii ar putea soluționa multiple boli care apar odată cu procesul de îmbătrânire

Este o realizare extrem de importantă, iar descoperirea reprezintă un prim pas către posibilitatea regenerării țesuturilor corpului, cu scopul de a combate îmbătrânirea.

Experții britanici sunt de părere că vor putea să aplice această tehnică și în cazul altor țesuturi ale corpului.

Pastila anti-îmbătrânire nu ajută doar din punct de vedere estetic: oamenii vor deveni mai sănătoși, pe măsură ce îmbătrânesc

Obiectivul lor final al acestor cercetări este de a dezvolta tratamente pentru boli legate de procesul de îmbătrânire (cum ar fi diabetul, bolile de inimă și tulburările neurologice).

Șeful echipei, profesorul Wolf Reik, de la Institutul Babraham din Cambridge, a declarat pentru BBC News că speră că tehnica poate fi folosită în cele din urmă pentru a menține oamenii mai sănătoși pentru mai mult timp pe măsură ce îmbătrânesc.

Am visat la acest gen de lucruri. Multe boli comune se agravează odată cu vârsta și să te gândești la a ajuta oamenii în acest fel este super incitant”, a spus profestorul.

Șeful echipei de cercetători, profesorul Wolf Reik, de la Institutul Babraham din Cambridge, a recunoscut pentru BBC că visează ca această tehnică să fie folosită peste ani, pentru a permite oamenilor să fie sănătoși chiar și la vârste mai înaintate.