Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

A devenit cunoscut pentru că este seniorul care a traversat Atlanticul, dar merită să fie cunoscut și pentru scopul său nobil: un bărbat în vârstă de 70 de ani a vâslit peste Atlantic pentru a strânge bani pentru cercetarea demenței.

A declarat că se simte în al nouălea cer după ce a atins două obiective: să traverseze oceanul în doar 56 de zile și să strângă 1 milion de lire sterline.

Frank Rothwell, din Oldham, a plecat din Insulele Canare pe data de 12 decembrie și a vâslit 3.000 de mile fără asistență până a ajuns, sâmbătă, la Antigua.

Cadoul britanicului: bani donați pentru lupta cu Alzheimer

Călătoria sa a pornit de la o simplă provocare, bărbatul pierzându-și un cumnat care s-a luptat cu boala Alzheimer.

Rothwell  a declarat că, deși călătoria a fost ”epuizantă”, faptul că a  reușit să adune suma de milion de lire sterline a făcut fiecare moment să merite.

De asemnea, bărbatul este, în momentul de față, cea mai în vârstă persoană care a finalizat Talisker Whisky Atlantic Challenge, o cursă anuală cunoscută drept ”cea mai dură cursă din lume”.

A traversat ”valuri uriașe și lipsa soției

Britanicul care a strâns mai multe fonduri decât orice concurent anterior a explicat că, deși natura este fascinantă, provocarea a fost ”uneori incredibil de dură, cu mări agitate, valuri uriașe și lipsa soției mele, Judith”.

Dar oricât de obositor a fost, totul a meritat, deoarece sper că banii pe care i-am strâns vor face o diferență uriașă pentru atâtea vieți”, a spus el.

Hilary Evans, director executiv al Alzheimer’s Research UK, a declarat că organizația caritabilă este ”onorată să aibă un sprijin atât de uimitor din partea lui Frank”.

Mai mult, Evans a adăugat că, atât curajul, cât și determinarea lui l-au ajutat să-și ducă la un bun sfârșit provocarea și să strângă 1 milion de lire sterline pentru cercetarea demenței.

Citește și: Bărbatul care l-a cunoscut pe Mareșalul Antonescu a împlinit 100 de ani