Foto: captură Știrile Pro TV
Foto: captură Știrile Pro TV

Și-a sărbătorit aniversarea a 100 de ani înconjurat de copii, nepoţi şi strănepoţi, nu regretă nimic și își amintește cu drag și luciditate fiecare etapă a vieții: un bărbat din comuna Horgeşti, judeţul Bacău, a împlinit un veac de viaţă.

Se numește Jănică Nunuţ, a împlinit 100 de ani, este veteran de război și a fost felicitat și premiat de autorități cu ocazia zilei sale de naștere. Bărbatul este tatăl a opt copii, iar fiecare dintre ei păstrează o deosebită mândrie de a fi parte din familia veteranului. Despre nepoți vorbește mereu cu drag, dar nu le mai știe numărul.

Irina Munteanu, fiica veteranului spune că familia a fost mereu una foarte unită. Despre tatăl ei, aceasta a afirmat că a fost și este un om bun și a avut mereu grijă ca fiecare din familie să aibă un viitor sigur.

Ziua în care l-a cunoscut pe Mareșalul Antonescu

Trăiește în prezent dar nu poate uita trecutul, anii de război și ziua în care l-a cunoscut pe Mareșalul Antonescu.

Eram telefonist cu căştile la ureche, dar trupele erau pe front departe. Cum stăteam pe scaun. cu căştile la ureche am auzit foială prin curte şi m-am dus la uşă. Un bărbat mai înalt ca dumneavoastră. Avea epoleţi şi haina militară. A pus mâna pe umărul meu, “Ostaş, stai acolo, că dacă nu eraţi voi pierdeam războiul. Și în urma lui era Mareşalul Antonescu”, a declarat băcăuanul.

A primit în dar 1000 de lei, dar vrea să cumpere dulciuri nepoților

Cristi Aioanei, reprezentant Asociația Cultul Eroilor: “Conducerea Asociaţiei Naţionale a veteranilor de război a decis să fie înaintat la gradul de căpitan şi nu ne rămâne decât să îl felicităm şi să îi mulţumim pentru ceea ce a făcut pentru noi.”

Cu ocazia aniversării, bărbatul a primit un cadou din partea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, iar autorităţile locale i-au oferit 1.000 de lei.

Dar pentru că familia reprezintă o prioritate, bunicul a decis să cumpere dulciuri de la magazinul din sat, dulciuri pentru copii și nepoți.

Citește și: Ajutor, încredere și speranță: Centrul pentru Seniori al Municipiului București