Dîncu insistă că nu numai PSD este de vină

„Pauza am luat-o pentru că am avut sentimentul că PSD s-a “baronizat” și nu mai functionează”

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu este de părere că stigma pe care o poartă partidul în acest moment, este una incorectă, de vreme ce, în treizeci de ani, nu doar social democrații s-ar fi aflat la guvernare. O afirmație cât se poate de adevărată, însă scoasă oarecum din context, având în vedere că PSD s-a aflat, totuși, la guvernare în proporție aproximativă de 70% din timp.

Vasile Dîncu susține că „PSD este de vină” e o afirmație incorectă

Cum Vasile Dîncu a lipsit, la un moment dat, de pe scena politică social democrată, acesta vine acum și cu explicațiile de rigoare, cele pe care susținătorii partidului le așteptau, deja, de ceva vreme. „Pauza am luat-o pentru ca am avut sentimentul că PSD s-a “baronizat” și nu mai functionează. A devenit o sumă de gaști care iși promovează proiectele lor și nu mai promovează un proiect al partidului sau un proiect național. Asta s-a intamplat și dintr-o greșeală strategică pe care eu am facut-o. M-am ți auto pedepsit, asta nu am spus-o niciodată”, a declarat Vasile Dîncu, folosind această declarație, la rândul său, ca strategie politică, asemenea celei pe care o acuză.

Potrivit aceluiași set de declarații, Dîncu ar fi revenit în politică din „disperare”, doar că „inversul disperării de atunci”, pentru că „după perioada Dragnea, cand Dragnea a fost arestat partidul a ramas fara conducere”.

În concluzie, sindromul salvatorului trăiește intens în Vasile Dîncu.

„Și faptul cĂ PSD ESTE DE VINĂ începe să devină un slogan al politicii și nu este normal. România are nevoie de stanga mai mult decât avea inainte” a declarat Vasile Dîncu, la Gold FM.

Citește și: Firea: „Se dovedește ceea ce am afirmat după alegeri”