Gabriela Firea / Captură video

Prim-vicepreședintele PSD, senatoarea Gabriela Firea lansează un atac la adresa Guvernului Cîțu. De data aceasta, subiectul este unul îi privește pe toți cetățenii României, bugetul Sănătății.

„Au spus cā nu este prioritarā sanatatea, prin vocea lui Cîtu, si s-au tinut de cuvânt. Spre stupefactia tuturor, chiar si a celor care i-au votat. Cea mai cinică si durā decizie a guvernantilor este tăierea bugetului Sănătății cu circa 11%. Se taie și de la Ministerul Sănătății și de la Casa de Asigurări de Sănătate.  În total -2,6 miliarde lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populația României cu vaccinurile disponibile la prețurile din prezent.”, a scris Firea, pe Facebook.

Aceasta a făcut referire și la situația în care se află unitățile spitalicești din țară, aducând aminte de cele două cazuri recente, în care au fost incendii în secțiile Covid, care s-au lăsat pierderi de vieți omenești. „Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală pentru că vine după 7 incendii în spitale în care au murit arși de vii peste 30 de pacienți, începând de la tragedia de la Piatra Neamț, până în prezent. Rapoartele întocmite după acel incendiu arată că sunt foarte multe spitale in România care sunt vulnerabile la incendii și ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-și remedia problemele”, a mai scris fostul edil al Capitalei.

Premierul spune că sunt bani la „Sănătate”

De partea cealată, premierul Cîțu a precizat faptul că bugetul de la „Sănătate” este mai mare decât în anii precedenți.

„Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut, un an special, cea mai mare criză de sănătate din ultima sută de ani. Și deci am alocat mai multe resurse într-un an în care nu o să avem aceeași situație. În plus, suntem cu aproape 2 miliarde mai mult decât în 2019, când era un an normal”, a declarat premierul la sediul PNL.

Citește și: PSD avertizează că bugetul ajunge doar pentru nouă luni