cornel_pieptea

Cornel Pieptea, fost deputat liberal şi viceprimar al Capitalei, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă și luare de mită. Procurorii DNA îl acuză că ar fi primit 80.000 de euro şi 150.000 de lei pentru interveni pe lângă colegii săi din Consiliul General al Municipiului București în vederea aprobării unui PUZ de construire a unui supermarket şi a unui liceu privat în Capitală.

Alături de Pieptea au mai fost trimiși în judecată un cetățean român (administrator al supermarketului) pentru complicitate la trafic de influență, și două persoane cu dublă cetăţenie română și turcă (director general și administrator al liceului privat) pentru cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență.

Potrivit rechizitoriului, în luna decembrie 2012, Cornel Pieptea, în calitate de consilier general în cadrul CGMB, ar fi pretins şi primit prin intermediul Violetei Popescu (și ea consilier general al CGMB, din partea PNL – n.r.), de la administratorul unei societăţi comerciale, sumele de 15.000 euro (remişi în sediul CGMB) şi 150.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul CGMB în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în Bucureşti. Banii ar fi fost remişi în două tranşe, înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18 decembrie 2012).

Tot procurorii DNA spun că în perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător şi prin intermediul aceleiaşi inculpate, Cornel Pieptea ar fi pretins şi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituţii de învăţământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparţinea instituţiei respective, pe un teren situat în Bucureşti.

Banii ar fi fost remişi inculpatei Manuela Violeta Popescu prin intermediul mai multor persoane. Pentru garantarea executării măsurii confiscării şi garantarea executării cheltuielilor judiciare s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile şi sume de bani ce aparţin unui număr de trei inculpaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și: PSD , atac nemilos la adresa șmecherilor PNL de la putere, care își permit orice

HashtagNews.ro