Florin Cîțu

Florin Cîțu a făcut anunțul așteptat de mulți dintre noi

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a dat vestea mult așteptată. După ce acum două zile ne amăgea cu o declarație potrivit căreia în 48 de ore urmează să aflăm ceva important despre creditele noastre de pe la bănci, iată că acum este momentul adevărului și aflăm în sfârșit ce și cum.

Astfel, potrivit lui Cîțu, în cursul zilei de mâine ar putea fi adoptată o ordonanță care să le dea dreptul românilor cu credite la bănci să amâne o perioadă plata ratelor. În mesajul postat pe Facebook, Cîțu afirmă că ar fi discutat cu Banca Națională și-ar fi ajuns la concluzia că ratele se pot amâna pentru o perioadă de nouă luni. Imediat ce va intra în vigoare ordonanța, măsura va fi disponibilă atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Ce se va schimba până mâine rămâne de văzut.

”Nu trebuie să existe nicio îngrijoare din acest punct de vedere. La finalul perioadei de amânare, românii nu vor fi puși să plătească întreaga sumă pe toate lunile. De asemenea, diferența de dobândă se va plăti eșalonat, după ce va trece această perioadă.

Întreaga procedură se va putea face online, prin telefon apoi va fi o reconfirmare prin email. Vom vedea cum se va face logistic, dar eu voi propune să fie cât mai simplu. Băncile din România au sisteme extrem de perfomante și se poate găsi o soluție simplă. ”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

Citește și: Ministrul Finanțelor va anunța în 48 de ore ceva important

#News