Foto - gazeta-romana.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a avut de curând o nouă intervenție video pe pagina sa de Facebook. Dacă până acum, când apărea ministrul Finanțelor live aveam parte de justificări și drame legate de cei din PSD ce nu se opresc din a-l ataca, iată că de data aceasta Cîțu a ales să-și folosească timpul într-un mod constructiv, și anume pentru a explica unele lucruri care îi dor pe români.

Într-o primă instanță, ministrul a vorbit despre certificatul de stare de urgență necesar IMM-urilor. Acesta a menționat că nu este nevoie de așa ceva, astfel încât se pot accesa liniile de credit pentru investiții și capital.

De asemenea, acesta a menționat că ar exista o serie de soluții pentru clienții băncilor. Nu știm încă despre ce este vorba, pentru că Florin Cîțu e un băiat secretos și cumpătat în declarații de felul lui, însă dacă mai avem răbdare 48 ore cu siguranță vom afla despre ce este vorba.

„În primul rând, o clarificare: Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru, care sunt garantate în funcţie de sumă, până la 90% din credit, cu dobânda subvenţionată 100% pe perioada stării de urgenţă. Pentru acestea, aşa cum scrie şi în ordonanţa 29/2020 nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă. Am vrut să clarific acest lucru, pentru că am văzut foarte multe informaţii neadevărate în spaţiul public. În al doilea rând, o veste foarte bună pentru români: suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, o soluţie pe care o discutăm cu BNR şi cu sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maximum 48 de ore”, afirmă Florin Cîţu, într-o înregistrare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Klaus Iohannis avertizează pensionarii să nu mai iasă pe străzi

#News