FOTO facebook
FOTO facebook

Consiliul General a anulat, luni, vinieta Oxigen și interdicțiile de acces în centrul Bucureștiului pentru mașinile sub Euro 3. Primarul Gabriela Firea a anunțat din februarie că va renunța la implementarea acestora după ce a organizat un sondaj pe pagina de Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea taxei și a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% împotrivă. Bucureștenii care au achiziționat deja vinieta își vor primi banii înapoi.

ADIO vinietă Oxigen!

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, pe 24 octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, introducerea vinietei Oxigen, începând cu 1 ianuarie 2020 pentru mașinile sub Euro 4 care circulă în București, iar mașinile sub Euro 3 nu mai aveau deloc acces în centrul orașului chiar dacă plăteau vinieta. Pentru mașinile sub Euro 3, vinieta era de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 – 5 lei pe zi.

Autoturismele Euro 4 plăteau vinieta din 2021. Mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2, nu mai aveau voie deloc în București din 2022, iar pentru cele Euro 3, restricția era valabilă din 2024.

„Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului?”, îi întreba Gabriela Firea pe Facebook, pe cetățenii Bucureștiului, luna trecută.

Citește și CGMB se mobilizează în epidemia de COVID-19. Firea: Consilierii PNL vor să stea sub plapumă

În clipul video postat pe Facebook, Firea considera că a luat o decizie corectă, dar pentru că este an electoral și pentru că este atacată de adversarii săi politici, s-a gândit să întrebe cetățenii direct pe Facebook. „Sunteţi de acord cu proiectul Oxigen pentru Bucureşti? Sunteţi de acord să fie interzise în centru maşinile care poluează non-euro, euro 1 şi euro 2, iar euro 3 să plătească vinieta, iar în restul oraşului să plătească vinieta şi cele care poluează foarte intens? Sau nu sunteţi de acord?”, a spus Gabriela Firea în clipul postat pe pagina de Facebook.

#NEWS