Astăzi, are loc o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), ținută de Gabriela Firea, primarul Capitalei, în contextul pandemiei de COVID-19. Pe ordinea de zi se află, printre altele:

  • Achiziționarea unui aparat de dializă pentru spitalul Victor Babeș, aparat necesar bolnavilor de COVID-19 care au și insuficiență renală.
  • Aprobarea unei proceduri pentru bucureștenii care au urgențe stomatologice, inclusiv în cazul bolnavilor de  COVID-19 care au nevoie urgență de intervenție stomatologică
  • Înființarea unui program „O masă caldă” în timpul stării de urgență generată de coronavirus pentru persoanele vulnerabile din București, precum persoane în vârstă, nedeplasabile, cu dizabilități, familii monoparentale
  • Amânarea fără niciun fel de penalitate a plății unor chirii în cazul celor care locuiesc în anumite imobile administrate de primărie.

CGMB ia măsuri anti-COVID-19, PNL se ascunde

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat deranjată de atitudinea PNL-iștilor.

„Vă mulțumesc celor care ați răspuns prezent încă de ieri. Fac un scurt comentariu: îmi pare foarte rău că sunt mulți consilieri generali, în special din PNL, care au făcut aseară (n.r. – duminică) comentarii total nepotrivite. Câtă vreme medicii, polițiștii, pompierii, funcționarii publici, vânzătorii de la farmacii și magazinele alimentare merg la muncă, înțeleg că sunt unii consilieri generali care vor să stea sub plapumă. Noi, care trebuie să punem osul la treabă, să punem osul la treabă”, a zis Firea.

Citește și O masă caldă gratuită pe zi, de la PMB

Ședința CGMB se desfășoară în condiții speciale, cu maximum 8 persoane în sală. Consilierii vor intra pe rând să voteze.

#NEWS