Dan Tudorache

Având în vedere multiplele cazuri de infectare cu noul Coronavirus din Capitală, primarul Dan Tudorache a deschis un al treilea centru de carantină în Sectorul 1 din București. Cel mai nou centru de carantină este perfect funcțional și are o capacitate de circa 70 locuri, disponibile celor ce au nevoie de monitorizare.

Astfel, noul centru de carantină din Sectorul 1 va servi celor intrați sub monitorizare pentru 14 zile, atât cât prevede legea carantinei că trebuie să stea cineva suspectat că ar fi infectat cu COVID-19.

Trei mese pe zi pentru cei aflați în carantină

Bine de știut este că toți cei ce vor fi cazați în acest centru vor avea, de asemenea, parte de trei mese pe zi, condițiile de cazare fiind unele demne de secolul în care ne aflăm, acesta fiind de asemenea în conformitate cu normele de igienă specifice.

Exact ca în cazul celorlalte două centru de carantină, paza va fi asigurată de către Poliție și de către Jandarmerie, ieșirea din incintă a persoanelor susupectate fiind strict interzisă, acestea riscând dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Într-un ultim mesaj postat pe pagina sa de Facebook, primarul de sector, Dan Tudorache povestește despre deschiderea acestui nou centru de carantină, despre condițiile ireproșabile din cadrul acestuia, cât și despre paza asigurată de către forțele de ordine.

„Al treilea Centru de carantină din Sectorul 1 este operațional. Acesta are o capacitate de 70 de locuri.

Pentru 14 zile, aici sunt găzduite persoane încadrate în prevederile legale referitoare la instituirea carantinei. Tuturor celor aflați în centre, le asigurăm trei mese pe zi. Azi am ajuns exact când se livra micul dejun.

Din experiența ultimelor zile, cazarea în centrele de carantină este foarte sigură și importantă și pentru noi, ceilalți. Monitorizarea celor din centre este asigurată de Jandarmerie și Poliție, deci riscurile de “evadare” și contaminare sunt practic zero.

1pentrutoti #coronavirus #CentruDeCarantina3”, a declarat Dan Tudorache.

Citește și: Dan Tudorache a deschis al doilea centru de carantină din Sectorul 1

#News