FOTO EVZ
FOTO EVZ

Firea vrea să interzică accesul persoanelor din străinătate în Capitală. Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul României, 109 până la această oră, președintele a decretat stare de urgență începând de luni, 16 martie, autoritățile au anunțat deja trecerea la planul trei de acțiune, iar Gabriela Firea propune măsuri radicale.

„Am spus și zilele trecute, pentru protecția bucureștenilor trebuie să acceptăm măsuri mai ferme. Din punctul nostru de vedere, suntem pregătiți să facem față acestei situații, dar numărul persoanelor care vin din țările este foarte mare. În București, sunt 270 de persoane în carantină, unele dintre ele așteaptă încă testele.

Firea vrea ca politicienii să poarte mască și mănuși

Cred că izolarea anunțată la nivel mondial, ca și măsură de prevenție, nu e facultativă pentru nimeni. Nu contează că ești demnitar. Mi se pare incorect și chiar iresponsabil.

Dacă nu e legal jurământul la distanță, cred că cea mai bună soluție corectă și sănătoasă este ca miniștrii să fie adaptați pentru astfel de situații, să poartă combinezoane, mască cu triplă protecție și mănuși.

Nu este de glumă. Pot infecta foarte multe persoane prin această ieșire. Am solicitat închiderea școlilor, spectacolelor, teatrelor, concertelor și activităților în spații închise. Decizia s-a luat la câteva zile distanță. Este insuficientă, perioada trebuie prelungită minimum până după vacanța de Paște.

Firea: Trebuie să protejăm copiii și oamenii în vârstă

Vom avea un vârf zilele următoare. Trebuie să protejăm copiii și oamenii în vârstă. În acest moment, cu persoanele din carantină din București și Ilfov facem față situației cu cele două spitale infecțioase din Capitală, sunt numere suficiente de paturi, dar la ce vine din Spania și Italia, ar trebui mărit acest număr.

Citește și Sectorul 1 al Capitalei, dotat cu al treilea centru de carantină

Trebuie delimitare a accesului în Capitală. Trebuie închis Bucureștiul pentru persoanele care vin din țări străine. Fără nicio supărare, dar cred că trebuie să fie organizat transportul la județele de reședință. Nu putem pune toată presiunea pe medicii din București”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

#NEWS