Ministrul Sănătății Nelu Tătaru răspunde nuanțat întrebării momentului: Va exista o altă stare de urgență în România? Astfel, ministrul este de părere că doar o bună conduită ne va ajuta să nu ajungem din nou în situația unui lockdown, menționând că lunile următoare vor fi definitorii, având în vedere faptul că vom avea două seturi de alegeri (cele locale, cât și cele parlamentare), ținând cont și de faptul că a început noul an școlar.

„Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate”, a declrat Tătaru.

Citește și: Banciu nu ne vede bine: „România are cei mai multi morți de COVID din UE”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru este de părere că dacă nu se vor respecta regulile de distanțare fizică, cât și cele legate de purtarea măștii, consecință nu poate fi decât una sumbră, cu accent pe creșterea numărului de infectări.

„Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Citește și: Nelu Tătaru: „Ține doar de noi dacă vom avea carantină sau nu”

#News