Ion Țiriac
Ion Țiriac

Inteligent sau doar supărat pe București, Țiriac vrea să facă o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri. Dar să o facă exact după bunul plac.

Ion Țiriac are planuri mărețe și propuneri interesante: să facă stadionul Dinamo și o nouă Sală Polivalentă. Cu banii săi, din banii săi și cu propriul plan. S-a gândit,  a analizat și a decis să bată palma cu Guvernul și să devină filantropul numărul 1 din România.

După calcule îndelungate, omul de afaceri a ajuns la concluzia că ar putea oferi fabuloasa sumă de 30 de milioane de euro pentru stadionul Dinamo și o noua Sală Polivalentă. Desigur, există și o condiție care ar trebui respectată: să pună și Guvernul României ban lângă banul lui Țiriac. Că așa a fost mereu planul inteligent aplicat în afaceri: banul trage la ban.

În același timp, ultimul cuvânt în legătură cu minunatele construcții să-i aparțină tot fostului jucătorului profesionist de tenis.

”Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu!

Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a declarat Ion Țiriac.

Citește și: Simona Halep, campioana de la Roma

#News

Foto