Simona Halep (locul 2 WTA) a câștigat turneul Premier 5 de la Roma, în urma abandonului adversarei sale, Karolona Pliskova (locul 4 WTA), după 6-0 și 2-1.

Pentru româncă, aceasta a fost a treia finală a turneului italian, după cele două pierdute în fața Elinei Svitolina (în 2017 și 2018) și totodată al treilea trofeu câștigat în acest sezon, după Dubai și Praga. Astfel, Simona a ajuns la al 22-lea trofeu al carierei și al zecelea de pe zgură. Totodată, această victorie a fost a 41-a în fața unei jucătoare de Top 10.

Simona Halep a avut o săptămână foarte bună, cu un singur set pierdut, în semifinale, cu Garbine Muguruza, dar și încă o adversară care a abandonat în meciul cu ea, kazaka Yulia Putintseva (2-6,0-2), în sferturile de finală.

Roma este și locul unde Simona și-a început ascensiunea către tenisul de cel mai înalt nivel, cu un traseu neașteptat început din calificări și încheiat într-o semifinală cu Serena Williams. Simona și-a reamintit de acest lucru la ceremonia de premiere, spunând că și-a dorit foarte mult acest titlu.

Altfel, la turneul de Grand Slam de la Roland Garros (28 septembrie – 10 octombrie), Simona Halep și Karolina Pliskova vor fi principalele două favorite, după ce liderul mondial Ashleigh Barty (Australia) și-a anunțat absența, precum și Naomi Osaka, campioana en-titre de la US Open.

Citește și: Simona Halep, al 21-lea titlu din carieră

#News