România a atins un nou record negativ al cazurilor de persoane testate pozitiv cu Covid, 1.767 de infectări, în numai 24 de ore, din 24.544 de teste prelucrate. Dr. Adrian Marinescu, de la Spitalul Matei Balș, a declarat la B1 TV, că este nevoie de luarea unor măsuri punctuale, pe fiecare regiune în parte.

„În ceea ce privește cifrele, nu cred că este neapărat important pragul de 2.000 (n.r. – de infectări), ci ceea ce spun aceste cifre cu privire la media săptămânală și care este, de fapt, trendul. În ultimele săptămâni există un trend ascendent, nu exploziv, explicat concret, de anumiți factori: faptul că oamenii s-au întors din concedii în orașele aglomerate, începerea școlii, continuarea măsurilor de relaxare.

Dacă văd că direcția este către o creștere importantă, trebuie să iau niște măsuri, punctual, la nivel de regiune, unde sunt multe infectări, așa cum recomandă și OMS. Nu cred că există în acest moment varianta de a acționa la nivel național”, a precizat Marinescu.

Municipiul București se află pe primul loc, cu 301 cazuri, „podiumul” fiind completat de județul Brașov, cu 97 de noi cazuri și de județul Iași, cu 93 de cazuri de infectări.

Recentul record de infectări a fost pe 16 septembrie, cu 1.713 cazuri. De la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate 116.415  cazuri de persoane infectate cu Covid, 93.558 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 4.550 de pacienți au decedat.

Citește și: Tătaru: „Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli”

#News