Șerban Nicolae

Șerban Nicolae îi ceartă pe liberali și subliniază haosul și iresponsabilitatea celor care ne conduc și iau decizii pentru noi în condițiile de criză în care ne aflăm. Decizii și recomandări. Doar atât am auzit în ultimele săptămâni și, da, am preferat să gândesc eu pentru mine și să mă ajut eu pe mine. Pentru că în țara-n care m-am născut, nu mă poate ajuta nimeni.

România e în carantină, România e speriată, izolată și, mai mult de atât, în România a început să se moară. În ultima lună mi se pare că România se zbate ca o găină fără cap. Și capul ar trebui să fie cel ce conduce.

”1. Vela emite o ordonanță militară care impune recomandări.

2. Costache destituie un manager de spital că nu a luat măsuri de protecție, dar ancheta e încă în desfășurare. În acest timp, la alte spitale, medici, asistente și infirmiere sunt băgați în izolare pentru că au intrat în contact cu persoane contaminate. Nu e destituit nimeni.

3. Turcan anunță înghețarea anului școlar. Anisie spune că doamna vicepremier vorbea de alte țări.

4. Cîțu anunță adoptarea de măsuri bugetare și economice foarte urgente „probabil în următoarele 48 de ore”. Alexandru speră că angajatorii vor înțelege, iar angajații vor continua să lucreze de acasă. Costache, Cîțu și Alexandru sunt încă miniștri. Orban e bine, negativ.

5. Iohannis anunță că se restricționează drastic deplasarea în afara domiciliului, „începând de mâine”, în baza unui act care „va fi gata până la sfârșitul zilei de azi”.

Opriți-vă, iresponsabililor!”

E o postare pe pagina de Facebook a lui Șerban Nicolae. Poate nu ar fi nevoie de apelative, poate că stresul și neputința scot la iveală și părțile violente pe care încercăm din răsputeri să le ascundem. Că Șerban Nicolae a fost mereu o un tip mai răstit și mai nervos din fire, nu e ceva nou. Nici faptul că țara noastră se învârte în cerc nu e ceva nou. Coronavirusul, în schimb, e nou, nou tare. E nou, e periculos, și dacă nu facem ceva să oprim ce se întâmplă, numărul deceselor va fi mereu nou. În fiecare zi.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă pisica în curtea lui Orban

#News