Radu Banciu

Radu Banciu avertizează

Realizatorul TV Radu Banciu a lansat un mesaj tuturor celor ce au impresia că mersul la muncă nu este periculos. În opinia acestuia, cei ce se deplasează zilnic către locul de muncă au șanse de a-și îmbolnăvi familia mult mai mari decât cei ce rămân în case.

”A ieși din casă și a te duce la serviciu înseamnă a-ți îmbolnăvi în fiecare zi cu 99% șanse toată familia. A ieși și a plimba câinele zece minute înseamnă un risc de a-ți îmbolnăvi cu 60% familia, în fiecare zi. A te duce să cumperi produse de strictă necesitate de la primul magazin și a te întoarce repede acasă, eventual să mai și dai ochii cu un polițist care îți cere hârtia aia, iarăși 60-70% șanse să te îmbolnăvești pe tine dacă ești singur, să-ți îmbolnăvești câinele, pisica, peștele din acvariu, pasărea din colivie”, a comentat Banciu, la B1 Tv.

Masca și hainele pot fi contaminate ușor

”Tocmai s-a demonstrat că acest virus poate să reziste până la două săptămâni pe suprafețe și cu trei zile cum s-a spus până acum. (…) Nu ești salvat prin purtarea măștii. Masca este purtată incorect de 99,99% din populație. În momentul în care te duci să-și iei o sticlă cu apă, cu masca pe figură, masca se contaminează, hainele se contaminează, chiar dacă virusl nu se transmite nemaipomenit prin aer. Deocamdată știm asta… (…) Chiar dacă porți mască, în momentul în care intri în casă nu dezinfectezi tot de pe tine. Îți dai jos masca, ăsta e primul gest. Iar faptul că deja pui mâna pe mască este ca și cum n-ai purta-o”, a mai spus Radu Banciu.

Angajatorii, necooperanți

În spiritul celor spuse de Radu Banciu, vă anunț că mulți dintre angajatorii români, cei cu IMM-uri, refuză să întrerupă activitatea chiar și pe timp de criză de Coronavirus. Cu toate că statul le oferă posibilitatea plății a 75% din salarii. Norocoși cei ce-și pot desfășura munca și de-acasă!

Citește și: Şerban Nicolae: coronavirusul e un adaos la haos

Foto

#News