Marcel Ciolacu vide CEX PSD
Marcel Ciolacu și Paul Stanescu - captura video live

Încă de ieri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu anunța cum că astăzi se va organiza un CEX PSD de criză. Spun „de criză” pentru că în primul rând situația medicală a țării este una de criză. În al doilea rând, termenul se poate referi la și la faptul că Partidul Social Democrat a fost nevoit să adopte soluții de criză pentru a ține totuși CEX-ul pe care-l amâna de atâta vreme. Nu, nu vorbim despre cel potrivit căruia Marcel Ciolacu ar fi trebuit să fie numit șef de fapt și de drept al PSD. Pentru acela mai avem de așteptat.

Iată cele mai importante declarații ale liderului PSD, conform stiripesurse.ro:

  1. „Si eu si dl Stanescu am vorbit la telefon cu multi dintre dvs. Dupa cum stiti, ne aflam intr-o perioada dificila nu pentru PSD cat pentru noi toti si am ajuns azi intr-o situatie pe care am tot evitat-o. Oamenii asteapta de la noi ce stim sa facem cel mai bine: sa ne implicam, sa-i ajutam si sa ne organizam. Ajutorul imediat trebuie dat catre persoanele varstnice.
  2. Guvernul a avut timp 3 luni de zile, din ianuarie de cand OMS au anuntat ca o sa fie o pandemie, au avut timp sa cumpere si medicamente si teste si echipamente de protectie. Incearca sa induca aceasta greseala catre alt guvern, cred ca spre guvernul Orban 1, sub nicio forma catre noi.
  3. Chiar daca sunt criticat in aceasta perioada ca nu am avut iesiri politice clare cum ar trebui sa faca un partid de opozitie, am considerat ca cea mai buna abordare e sa venim cu solutii. Parlamentul functioneaza, am venit cu 5 proiecte (…) Cel mai important e plafonarea pretului la alimente si medicamente”, a declarat Ciolacu.

Măsuri numai bune de luat în seamă

  1. Amânarea ratelor la bănci.
  2. Plafonarea prețurilor la alimente, medicamente, materiale sanitare.
  3. Facilitați fiscale pentru firme, de exemplu amânarea plații utilităților.
  4. Modificarea OUG privind somajul tehnic.
  5. Scutirea de la plata chiriei.

Soluțiile invocate de către cei de la PSD nu sunt unele rele în condițiile în care toată economia românească e paralizată acum din pricina Coronavirusului, însă să vedem în ce măsură pot fi puse în practică. Cu excepția primei, ce-i drept, dacă este să ne amintim faptul că Florin Cîțu deja a transmis un mesaj în acest sens.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă pisica în curtea lui Orban

#News