Liderul unei grupări interlope, Ungureanu Mihai, care opera în Franța și în Bacău, reținut de oamenii legii

Gruparea era cunoscută sub denumirea „Scorpionii”

Arest
Arest sursa foto pixabay

Ungureanu Mihai, liderul unei grupări infracțonale, cunoscută sub denumirea „Scorpionii”, a fost reținut la Bacău, potrivit unei informări oficiale a IPJ. „Ungureanu Mihai face parte dintr-un grup cunoscut sub denumirea de “Scorpionii”, ce a comis fapte ilegale atât pe teritoriul Franței, cât și al județului Bacău, unde este cunoscut pentru fapte de violență, potrivit g4media.ro.

 În cursul acestui an, persoana în cauză a făcut obiectul unor materiale de presă remise de autoritățile franceze”, precizează IPJ Bacău.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, împreună cu polițiștii din Moinești au desfășurat activităţi specifice în vederea depistăriii bărbatului de 42 de ani, urmărit la nivel internațional. „Cel în cauză se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune realizată în bandă organizată, realizarea de operațiuni de jocuri de noroc interzise, spălare de bani, corupție activă în bandă organizată și pasivă comisă în bandă organizată, fapte prevăzute de Codul penal francez. Ungureanu Mihai a fost escortat şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerată în Arestul I.P.J. Bacău. În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze. În iunie, peste 20 de români din cadrul acestei grupări au fost arestați la Paris. Anchetatorii estimează cifra de afaceri a bandei la aproximativ un milion de euro. Un ofițer de poliție, suspectat că ar fi fost mituit de către grup, se află și el în arest. Profesor condamnat pentru infracţiuni sexuale, lăsat să predea elevilor din Buzău