Sports Festival, o nouă reprogramare

În primele două ediții au fost prezenți peste 150.000 de participanți

Organizatorii Sports Festival din Cluj au anunțat joi că ediția din acest an nu va avea loc în luna iunie și că aceasta va fi reprogramată. Aceștia așteaptă clarificări din partea autorităților cu privire la organizarea marilor evenimente.

„Cea de-a treia ediție Sports Festival nu va avea loc la data clasică, în iunie 2021. Deși primele două ediții ale festivalului au avut loc în luna iunie și au strâns peste 150.000 de participanți, ediția programată pentru 2021 va fi organizată la o dată ce urmează să fie stabilită. Ne dorim să organizăm un festival în condiții de deplină siguranță și așteptăm directive clare date de autorități vizavi de organizarea marilor evenimente”, au transmis organizatorii.

A treia ediție, în care urma să aibă loc și meciul de retragere al lui Adrian Mutu, dar și un meci demonstrativ al Simonei Halep, era programat pentru iunie 2020. Însă pandemia a pus activitatea sportivă, și nu numai, într-o pauză prelungită.

„Ne este dor de aplauzele fanilor, de emoțiile din tribune, de competiții, de entuziasmul dat de încercarea unui nou sport sau de întâlnirea cu campionii noștri. Sportul așa cum îl știam s-a reconfigurat momentan. Însă el ne învață să ne adaptăm constant și să depășim obstacolele ce se ivesc în cale”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Biletele din 2020, rămân valabile

Organizatorii au anunțat faptul că biletele pentru acest eveniment rămân valabile. „În același timp, consultăm calendarele sportivilor și a marilor competiții internaționale. Totul, pentru a putea reveni cu o nouă ediție Sports Festival așa cum ne-am dorit-o și care să includă întâlnirea fanilor cu super campionii României, un nou super-demonstrativ de tenis Simona Halep & friends și meciul de retragere al lui Adrian Mutu. Biletele cumpărate de fani la cele două meciuri demonstrative rămân valabile”.

Sports Festival cuprinde meciuri demonstrative, inițiere gratuită în peste 30 de sporturi, întâlniri cu mari campioni și profesioniști din domeniul sportului, demonstrații sportive și competiții pentru amatori.

Marile festivaluri, în pericol

De altfel, sub semnul incertitudinii se află și marile festivaluri muzicale, Untold, Neversea, Electric Castle sau Jazz in the park, dar și TIFF.

Deși sperau că începerea campaniei de vaccinare și experiența cumulată într-un an de pandemie să le permită să realizeze unele proiecte, chiar dacă cu măsuri epidemiologice stricte, organizatorii au primit o lovitură dură de la secretarul de stat Raed Arafat.

„Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, dar pentru că este probabil că nu vom putea să permitem un număr mai mare de 100 de oameni, sau 150, sau 50 să desfăşoare o activitate împreună. Asta e problema”, a afirmat Raed Arafat.

„Este o decizie oarecum pripită, e mult prea devreme să ne putem asuma deja o renunțare la orice încercare de a face un plan pentru a restarta evenimentele. Vorbim de același scenariu de un an de zile cu până la 100 de oameni pentru organizatorii de evenimente. Nu cred că nu putem găsi soluții, nu cred că nu putem fi conștienți dar și creativi pentru a găsi soluții și pentru acest sector precum s-au găsit și pentru altele”, spune Edy Chereji, directorul de comunicare al Untold și Neversea.

Citește și: Florin Cîțu, despre posibilitatea unor noi restricții