Florin Cîțu, despre posibilitatea unor noi restricții

Există o serie de scenarii pe care guvernul le are pe masa de lucru în acest moment, conform declarațiilor prim-ministrului

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea instituirii unui nou set de restricții, în contextul pandemiei de Coronavirus care, din câte se poate observa, nu s-a terminat încă. Mai mult decât atât, în societatea civilă, însă și printre specialiști se vehiculează din ce în ce mai des ideea unui al treilea val care ar putea să atingă apogeul în lunile martie-aprilie.

În plus, potrivit unui scenariu INSP, ne putem aștepta ca în câteva luni să se ajungă, din nou, la 9.000 de infectări zilnice. Cu toate astea, premierul Cîțu se menține optimist și declară că, de regulă, scenariile de acest fel nu ajung aproape niciodată să se adeverească – cel puțin nu în forma dramatică previzionată.

Cu toate că există o serie de scenarii pe care guvernul le are pe masa de lucru în acest moment, raportat la variabilele calculate anterior, premierul Florin Cîțu nu a dat detalii cu privire la măsurile posibile care ar putea fi luate pe viitor, în funcție de scenariul care va deveni realitate.

Florin Cîțu are mai multe scenarii pe masa de lucru

„Discutăm cu specialiștii INSP. Scenariile se fac de câteva luni de zile, dar realitatea a fost mereu mai bună. Eu merg pe ceea ce ne arată realitatea și pe faptul că măsurile au dat rezultate.

În fiecare zi vorbesc și cu domnul Arafat și cu echipele de specialiști. Avem mai multe scenarii, dar deocamdată măsurile în vigoare produc efecte. Am văzut că oamenii s-au relaxat puțin, dar nu este cazul! Dacă dorim să menținem școlile deschise, dacă dorim să ținem restaurantele deschise, atunci trebuie să respectăm măsurile de siguranță.”, a spus Florin Cîțu.

În urmă cu două zile, șeful DSU, Raed Arafat, declara că posibilitatea instituirii unui nou lockdown nu este, momentan, în cărți, lăsând loc liber de interpretări, însă.

Citește și: Arafat, despre un nou lockdown: „nu se pune problema”