Sectorul 5 ar putea avea o nouă piață, pe Șoseaua Alexandriei

Proiectul este unul care ar putea ajuta, de asemenea, inclusiv bugetul local, prin colectarea taxelor de chirie a spațiilor comerciale din cadrul noii piețe

Consiliul Local din Sectorul 5 ar putea aproba, în cadrul ședinței care va avea loc mâine, un HCL prin care să se pună bazele construcției unei noi piețe agroalimentare pe Șoseaua Alexandriei. De asemenea, se urmărește și construirea unei noi parcări pe Calea Rahovei.

O nouă piață ar putea spori bugetul local din Sectorul 5

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici – la faza studiu de fezabilitate – pentru obiectivul de investiţii ‘Construcţie Piaţă Agroalimentară cu parcare supraetajată situată în Şos. Alexandriei nr. 22-24 (Str. Mărgeanului) Sector 5′”, prevede unul dintre cele 14 proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a Consiliului Local din Sectorul 5.

Valoarea investiţiei este estimată la circa 68 de milioane de lei cu TVA.

Raportul de specialitate al proiectului prevede faptul că motivația investiției este legată de necesitățile zonei (după ce, în prealabil, s-au realizat o serie de studii), fiind vorba despre un proiect care va veni în sprijinul tuturor celor care locuiesc în acea zonă. Astfel, nu vorbim numai despre creșterea numărului de locuri de parcare din zonă, ci și despre înființarea unei noi piețe care își va desfășura activitatea într-un mediu în conformitate cu cerințele momentului. Mai mult decât atât, proiectul este unul care ar putea ajuta, de asemenea, inclusiv bugetul local, prin colectarea taxelor de chirie ale spațiilor comerciale din cadrul noii piețe.

Reamintim că Sectorul 5 are mare nevoie de fonduri suplimentare, fiind cel mai sărac sector din Capitală, după cum a declarat în nenumărate rânduri edilul Cristian Popescu Piedone.

Dar și o nouă parcare de tipul park&ride

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici – la faza studiu de fezabilitate – pentru obiectivul de investiţii ‘Construcţie parcare etajată P+2E, Calea Rahovei nr. 327′”, prevede un alt proiect.

Valoarea investiţiei este estimată la aproape 28 de milioane de lei cu TVA.

Această parcare i-ar putea ajuta, de asemenea, pe toți cei care se află în tranzit prin Capitală, urmând să fie conectată la linii de transport în comun. În concluzie, traficul din București ar putea fi decongestionat printr-o metodă simplă de tipul win-win-win. Pe de-o parte, toți cei veniți în municipiu vor avea un loc unde își vor putea lăsa autoturismele, pe de altă parte vorbim, din nou, despre suplimentarea bugetului din Sectorul 5, prin colectarea taxelor de parcare.

Cel două proiecte vor fi supuse la vot în ședința de mâine.

Citește și: Hârtie, Canon și vin în depozitele Economat Sectorul 5