Clotilde Armand (preluare B1 TV)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Tudorache a precizat că reprezentanții Gărzii de Mediu au „premiat” una dintre realizările primarului Clotilde Armand, acesta făcând referire la groapa de gunoi din curtea ADP Sector 1.  

„Așa cum anticipasem, groapa de gunoi din curtea ADP Sector 1, una dintre puținele „realizări” notabile ale primarului validat, nu avea cum să treacă neobservată”, a scris Tudorache.

De asemenea, fostul edil al Sectorului 1 a mai afirmat că amenda cu care Garda de Mediu a premiat-o pe „Madama Gunoaielor” va fi plătită de către bucureșteni.

Realizările administrației conduse de Armand: munți de gunoaie pe străzile Sectorului 1

„Garda de Mediu chiar a „premiat” primăria condusă de Madama Gunoaielor, cu o amendă de 70.000 de lei. Probabil, pentru „merite deosebite în muncă”. Pe care o vom plăti desigur cu toții, adică cu bani din buget. Csf? N-avem csf”, a concluzionat fostul edil al Sectorului 1.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, comisarii Gărzii de Mediu au descoperit tone de deșeuri depozitate în curtea Administrației Domeniului Public a Sectorului 1, una dintre instituțiile care ar trebui să asigure salubrizarea în acest sector.

Comisarii susțin că deșeurile rezultate din demolarea mai multor spații comerciale de la stațiile de metrou, ce a avut loc în urmă cu un an, au fost aduse chiar de Primăria Sectorului 1 în curtea ADP. În acea perioadă, administrația condusă de Clotilde Armand nu avea contract cu nicio firmă de salubrizare.

De asemenea, consilierul local PNL Dan Podaru a declarat în urmă cu câteva zile că ceea ce se află în spațiul de la Odăii nr.3-5 reprezintă o adevărată bombă ecologică pentru populație.

„Este evident un abuz în serviciu al directoarelor Oancea Sorina, director general, și Alina Draghiciu, director general adjunct, și este necesară, de urgență, o anchetă vis-a-vis de această drama care are loc la nivelul deșeurilor strânse în acel spațiu”, a precizat Dan Podaru, potrivit Antena 3.

Lupta pe care Clotilde Armand o duce cu firma de salubrizare Romprest a dus la apariția munților de gunoaie în Sectorul 1. Problema va rămâne una nerezolvată, iar șansele ca actuala administrație să schimbe ceva sunt foarte mici.

De asemenea, Garda de Mediu va continua verificările și a anunțat că va sancționa Primăria dacă gunoaiele continuă să fie depozitate pe străzi.

Dan Tudorache afirmă că spotul TV cu proiectul spitalului „a deranjat CNA-ul”