Foto: HashtagNews.ro

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand se lovește de noi acuzații, de data aceata din partea celor care nu aprobă tăierile din bugetul alocat școlilor din Sectorul 1. Astfel, în urma deciziei luate de Clotilde Armand, mai multe unități școlare din sector s-au trezit cu sume importante în minus. Printre unitățile școlare vizate se află și Colegiul German Goethe care deja a luat la cunoștință situația, părinții fiind, de asemenea, informați.

Potrivit stiripesurse.ro, Clotilde Armand, prin Primăria Sectorului 1, ar fi răspuns solicitării, spunând că informațiile sunt adevărate, însă că aceste tăieri bugetare nu vor afecta actul educațional.

Comunicatul Primăriei Sectorului 1

„În legătură cu informațiile din spațiul public referitoare la tăierile de fonduri din bugetele unităților de învățământ din Sectorul 1, Biroul de Presă este împuternicit să facă următoarele precizări:

În acest moment, la nivelul bugetului Sectorului 1 există o diferență între cheltuielile bugetate și veniturile reale de ordinul a 1 miliard de lei. Această situație nu poate fi rezolvată decât prin reducerea de fonduri de la toate structurile aflate în subordinea Primăriei sau Consiliului Local Sector 1.

Tăierile de fonduri despre care se face vorbire în spațiul public nu înseamnă că educația nu este o prioritate pentru actuala administrație a Sectorului 1. În niciun caz gaura bugetară lăsată de fosta administrație nu va fi acoperită prin tăierea fondurilor esențiale desfășurării actului educațional.”, declară biroul de presă al Sectorului 1.

Clotilde Armand: „Vremea dezmățului și populismului bugetar din cel mai bogat sector al Capitalei a trecut”

„Eu voi remedia ceea ce falșii socialiști au stricat și, de acum încolo, voi aloca fonduri rațional doar către proiecte esențiale pentru dezvoltarea comunității locale. A venit vremea să reconstruim Sectorul 1, să cheltuim responsabil banii existenți și să spunem stop pilelor, corupției și birocrației”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Citește și: Ciolacu vrea ca Iohannis să vorbească pe spațiul electoral al PNL

#News