Arafat, despre un nou lockdown: „nu se pune problema”

„Lumea clar că s-a săturat”, a declarat, conștient de realitatea actuală, șeful DSU

Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit despre un subiect din ce în ce mai des întâlnit pe buzele tuturor: aparția valului trei al pandemiei. Întrebat de jurnaliști, dacă acesta are șanse să apară, Arafat nu a negat ipoteza, însă a declarat că, în momentul de față, se lucrează astfel încât acesta să fie evitat, potrivit Mediafax.

„Lumea clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția tuturor că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare până avem un număr suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut, de exemplu, Israelul”, a spus Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat a mai spus că secțiile de ATI trebuie să continue să fie pregătite pentru a prelua pacienți aflați în stare gravă, suferinzi de COVID-19. În momentul de față, situația din țara noastră este una net superioară celei din luna noiembrie, a anului trecut, când existau circa 1.300 de pacienți Covid spitalizați în secțiile ATI.

„Există unele cifre care sugerează creșteri, dar încă sunt controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase care să alerteze și există alte cifre care arată o staționare, un platou, așa că urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități mici, în Maramureș, în Timiș, am avut mai multe localități care au fost carantinate, pentru a opri creșterea care ajunsese în unele cazuri la peste 8 – 9 la mie”, a menționat Raed Arafat.

Întrebat despre un posibil viitor nou lockdown, Raed Arafat a afirmat că, în momentul de față, varianta nu este luată în calcul și speră că nu se va ajunge la o astfel de situație. Chiar și așa, dacă situația se va agrava din nou, există posibilitatea ca măsurile să fie aplicate la nivel local, acolo unde situația ar putea să o ceară.

Citește și: Firea lansează un apel către consilierii generali PNL și USR PLUS