Rizea contestă retragerea cetățeniei moldovenești

Cristian Rizea a fost prins de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații anul trecut, mai exact în data de 3 noiembrie 2020, în timp ce se afla la Chișinău

Cristian Rizea, fost deputat ajuns fugar în Republica Moldova, contestă decretul semnat de Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, prin avocata sa care, de altfel, a făcut și anunțul.

„El pledează pentru faptul că a dobândit legal cetăţenia Republicii Moldova, doreşte să rămână în continuare cetăţean al Republicii Moldova, nu se împotriveşte faptului ca să fie recunoscută sentinţa adoptată în România pentru ca să o execute aici, pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Corina Stratan, avocatul fostului deputat Cristian Rizea.

Cristian Rizea a fost prins de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații anul trecut, mai exact în data de 3 noiembrie 2020, în timp ce se afla la Chișinău. Acesta era dat în urmărire generală de către autoritățile din Capitală, după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupție.

Crezând că așa va scăpa de pedeapsă, Cristian Rizea s-a refugiat în Republica Moldova, însă în mod suprinzător, fostul președinte Igor Dodon i-a retras acestuia cetățenia moldovenească (obținută în 2017), printr-un decret oficial, fapt care a dus la capturarea sa la doar o zi de la eveniment.

În momentul de față, fostul deputat și fostul fugar Rizea se află încarcerat Penitenciarul Numărul 13. În data de 11 februarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul la Ciocana, i-au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare.

Așadar, acesta își pune acum speranțele în anularea decretului dat de fostul președinte, sperând că actualul președinte, Maia Sandu, va da dovadă de mai multă înțelegere. Însă înainte de asta, să vedem ce va zice instanța!

Citește și: Rizea, rămas fără cetățenia moldovenească, a fost reținut la Chișinău